تبلیغات
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88) - وسوسه شیرین، در طرح های متنوع
 
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88)
میزی برای کار،کاری برای تخت،تختی برای خواب ،خوابی برای جان،جانی برای مرگ،مرگی برای یاد،یادی برای سنگ!!!!!!!این بود زندگی!!!؟؟؟
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   این  روزها اگر در یکی از پاساژها یا مراکز خرید اصلی شهر گردشی بکنید، حتما در گوشه ای از آن غرفه کوچکی می بینید که خوراکی هایش رنگارنگ و دوست داشتنی است که نه تنها کودکان را (که با اصرار از والدینشان می خواهند برایشان از این پاستیلهای کیلویی بخرند) به سوی خود می کشاند، بلکه بزرگترها هم بدشان نمی آید طعم دلخواهشان را پیدا کنند و از آن بچشند. ولی سر و کله این پاستیلهای کیلویی یکدفعه از کجا پیدا شد؟ اصلا بهداشتی اند!؟ مراحل تهیه و عرضه آنها کنترل می شود؟ اگر شما هم عاشق پاستیل و دوست صمیمی این ژله های رنگارنگ هستید که زینت رنگی سفره میهمانی های شماست، بد نیست با ارزش غذایی این محصولات غذایی صنعتی هم آشنا شوید. 

این خرسهای ژلاتینی

پاستیلهای کوچک نوشابه ای یا میوه ای، حتی بزرگترها را هم به ناخنک زدن و جویدن پایان ناپذیرشان وسوسه می کنند. پاستیل ها نوعی آبنبات کوچک و لاستیکی هستند که اغلب به شکل خرسهای کوچک رنگارنگ به بازار عرضه می شوند...
پاستیل ها در شکلهای کرم، قورباغه، همبرگرکوچک، توت فرنگی، آلبالو، بطری نوشابه، سیب، پرتقال و شکلهای جالب و فانتزی دیگر به بازارعرضه می شود. شاید دوست داشته باشید بدانید که این پاستیل های رنگارنگ از چه موادی ساخته شده اند و آیا ارزش غذایی دارند یا نه.
انواع اصلی و قدیمی تر پاستیلها از شکر، شربت، گلوکز، طعم دهنده ها، رنگ های خوراکی و ژلاتین ساخته می شدند. ژلاتینی که در ساخت پاستیل ها استفاده می شود از استخوان گاو و دیگر حیوانات بدست می آید.


پاستیلهای گاوی

اگرشما نخواهید پاستیلهایی را که در آن از ژلاتین خوکی استفاده شده، میل کنید، باید به سراغ پاستیلهایی بروید که ژلاتین آن از استخوان گاو گرفته شده است. ژلاتین هیدروکلوئیدی از جنس پروتئین است که به دلیل ویژگیهای منحصر به فردش در ایجاد ژل و خاصیت قوام دهندگی به طور گسترده ای در
صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای اینکه پاستیل یا ژله ای که ژلاتین در آن استفاده شده، ارزش غذایی مطلوبی داشته باشد، لازم است این ژلاتین به روش درست از استخوان گاو استخراج شود. یکی از بهترین روشهای استخراج ژلاتین از استخوان گاو روش آنزیمی است. اگر ژلاتین به بهترین صورت استخراج و فن آوری شود پاستیل ها یا ژله هایی که از آن ساخته میشود استحکام مناسبی دارند و به خوبی در بدن جذب می شوند.

پاستیل های خرسی، دوست یا دشمن؟
متخصصان تغذیه می گویند پاستیل فاقد هرگونه ماده مغذی است. ولی در سالهای اخیر برخی از کارخانه های تولید پاستیل، ویتامین C را نیز به محصولات خود افزوده اند. برخی از کارخانه ها هم تلاش کرده اند برای تشویق مصرف کنندگان به خرید پاستیل، مولتی ویتامینها را نیز به آن بیافزایند و با تاکید بر ارزش سلامتی پاستیل های خود، جایگاهی در بازار فروش به دست آورند. نکته دیگری که در پاستیل ها سلامت را تهدید می کند، پوسیدگی دندانی است؛ چون این ژلاتین های چسبنده به دندانها می چسبند و چون کودکان به طور معمول در رعایت بهداشت دهان و دندان کوتاهی می کنند، پیامد خوردن پاستیل و مسواک نزدن صحیح پوسیدگی دندان برای کودکان است.
برای حل این مشکل نیز شرکتهای سازنده تلاش کرده اند که قند «زایلیتول» را جایگزین شیرین کننده های پوسیدگی زا در پاستیل ها کنند تا پاستیل ها موجب پوسیدگی دندانها نشوند. یکی دیگر از خطرات احتمالی پاستیل ها برای سلامت، ژلاتین پاستیل ها است.
برخی از انواع ژلاتین حاوی prion ها هستند. prion ها برای سلامت انسان مضرند. پریون نوعی پروتئین است که شکل اصلی خود را از دست داده و می تواند موجب بیماری BSE (آنسفالوپاتی اسفنجی فرم گاوی) شود که سبب تخریب مغز و نخاع می شود و مرگ را در پی دارد. سازمان غذا و داروی آمریکا هشدار می دهد، در صورتی که ژلاتین گاوی برای ساخت پاستیل یا ژله به روش صحیح فرآوری نشود، احتمال انتقال این بیماری از گاو به انسان در اثر استفاده از پاستیل یا ژله ای که درآن از ژلاتین آلوده استفاده شده، وجود دارد.

ژلاتین زیر ذره بین
مارمالادها، ژله ها، شیرینی ها، بستنی ها، پاستیل ها و همه و همه به ژلاتین ناخنکی می زنند و ردپای ژلاتین را می توان در همه این خوراکی های خوش مزه پیدا کرد.
ژلاتین به آسانی در بدن جذب می شود و حتی به گوارش سایر مواد غذایی از طریق تولید امولسیون کمک می کند. از ژلاتین گاهی به عنوان مکمل غذایی نیز در رژیم های مخصوص استفاده می شود. به طور معمول ژلاتین، 80 درصد پروتئین، 13 درصد رطوبت و 2 درصد مواد معدنی دارد. پروتئین های ژلاتین حاوی اسیدهای آمینه مفید برای سلامت انسان است. برای اینکه ژلاتینی که در تولید ژله و پاستیل و ...استفاده می شود، کیفیت مناسبی داشته باشد، باید به خوبی فرآوری شده باشد. کارشناسان بهداشتی رنگ و وضوح تست های میکروبی، قدرت ژل و قوام ژلاتین و... را معیارهای ارزیابی یک ژلاتین خوب می دانند.





نوع مطلب : عادات غذایی،  تخصصی، 
برچسب ها :




درباره وبلاگ


علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد.

مدیر وبلاگ : علی بهزادی
جستجو

آمار
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

border="0" ALT="Google" align="absmiddle">
Google PageRank Checker