تبلیغات
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88) - خواص شگفت انگیز چای سنتی
 
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88)
میزی برای کار،کاری برای تخت،تختی برای خواب ،خوابی برای جان،جانی برای مرگ،مرگی برای یاد،یادی برای سنگ!!!!!!!این بود زندگی!!!؟؟؟
 
 
یکشنبه 1389/10/19 :: نویسنده : زینب عماد

طرز تهیه چای سنتی ایرانی:

بعد از مخلوط كردن مواد فوق روی حرارت كم قرار دهید تا به نقطه‌ی جوش برسد. سپس قوری را روی حرارت غیر مستقیم (كتری یا سماور) قرار داده 15 دقیقه دم بكشد صاف نموده و مصرف كنید.

 

1- هر چه بیشتر دم بكشد، بهتر است.

2- بعد از دم كشیدن به مدت طولانی (چند روز) قابل مصرف است.

3- كتری یا قوری بایستی مسی یا رویی باشد.

1- چای گل گاو زبان و سنبل ‌طیب:

گل گاو زبان (4 قاشق مربا خوری) به اضافه‌ی سنبل طیب (9 قاشق مربا خوری) و 1 عدد لیمو عمانی در 2 لیوان آب سرد و مقداری نبات

خواص: گاو زبان طبیعت گرم و تر، آرام بخش اعصاب، خواب‌آور، سردردهای عصبی، دردهای كلیوی، ضد سودا و صفرا، سنبل طیب طبیعت گرم، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع،‌ تقویت قوه ‌باء

 

2- چای به لیمو و زیرفون:

به لیمو (1 قاشق مربا خوری) به اضافه‌ی زیرفون (1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، ضد سرماخوردگی، ضد ناراحتی عصبی، ضد تشنج، ضد نقرس، ضد سیاتیك، ضد غلظت خون، ضد رماتیسم، خواب آور در شب، ضد میگرن، آرام بخش، ضد طپش قلب، ضد سردرد، تقویت حافظه، تقویت معده، ضد آسم، پایین آورنده‌ی فشار خون، ضد اسهال، شستشو دهنده‌ی كلیه.

 

3- چای بادرنجبویه و زیرفون:

(1 قاشق مربا خوری) به اضافه ‌ی زیرفون (1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده‌ی قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خون‌ساز، تقویت‌كننده‌ی سلولهای مغزی، فوق‌العاده آرام بخش است، (گیاه مورد علاقه‌ی حضر علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب ‌آور، نشاط ‌آور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی دهان.

 

4- چای بابونه:

(1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشك. آرام بخش اعصاب، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتها آور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهنده‌ی بسیار قوی كلیه‌ها.

 

5- چای به لیمو:

(1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، خواب آور در شب، آرام بخش، ضد میگرن، ضد سردرد، ضد تپش قلب، تقویت حافظه، ضد نفخ، تقویت معده، ضد آسم.

 

6- چای دارچین:

(چند عدد آسیاب نشده) در یك قوری ( 2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشك، محرك اعصاب، شستشو دهنده‌ی كلیه، دفع رطوبت اضافی بدن، مفرح، تقویت قوه باء، مسكن پا دردهای رطوبتی، اشتهاآور، ضد دلهره، ضد بوی بد دهان، تقویت كبد و معده (تاثیر آن تا 15 سال در بدن می‌ ماند)

 

7- چای زنجبیل:

(1 قاشق مرباخوری كوبیده) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشك، بالا برنده‌ی فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت حافظه، تنظیم ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و سودا، خون ساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باء، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسكن، مقوی قوای رئیسه‌بدن.

 

8- چای گل میوه نسترن:

(15 عدد) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل، پایین آورنده‌ی فشار خون، ضد قند خون، ضد ورم و درد كلیه، شستشو دهنده‌ی كلیه، سرشار از ویتامین ث ضد سرما خوردگی، مقوی معده، ضد اسهال.

 

9- چای زیرفون:

( 1 قاشق غذا خوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، مصرف زیاد پایین آورنده‌ی فشار خون، ضد ناراحتی‌های عصبی و تشنج‌ ها، ضد میگرنهای مزمن، ضد بی‌خوابی، ضد سردرد، بیماریهای ریوی، زكام، ضد غلظت خون، استفراغ، ضد رماتیسم، آرتروز، نقرس و سیاتیك. (برای خانمهای باردار ممنوع است).

 

10- چای آویشن:

( 1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، بالا برنده‌ی فشار خون، تقویت اعصاب، رفع كولیت‌های مزمن، شستشو ‌دهنده‌ی كلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد زكام و سرفه و آسم، اشتها آور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه، تقویت بینایی.

 

11- چای اكلیل كوهی:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل و گرم، گیاه معجزه‌گر، مقوی اعصاب، شستشو دهنده‌ی كلیه، ضد صفرا، ضد دلهره و اضطراب، تقویت بدن، زكام، آسم، سیاه سرفه، مقوی معده، ضد درد روماتیسمی و استخوانی و كمر، ضد سنگ كیسه صفرا.

 

12- چای گزنه:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

خواص: طبیعت گرم و خشك، ضد قند، غلظت خون، ضد چربی، ضد سنگ كیسه‌ی صفرا، ضد سرطان، ضد امراض كلیه، شستشو دهنده‌ی كلیه، ضد خونریزی، زیاد كننده شیر مادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو.

 

13- چای مرزنجوش:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، آرام بخش اعصاب، بهترین داروی میگرن كهنه و درد شقیقه و سردردها، ضد نفخ معده، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضره، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، خواب آور، اشتهاآور

 

14- چای استخودوس:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشك آرام بخش اعصاب، تقویت كننده‌ی سلولهای مغز، ضد میگرن، ضد زكام و آسم و برونشیت، مسكن، درمان رماتیسم، شستشو دهنده‌ی كلیه، ضد اگزما (كاربرد در اكثر بیماریها دارد).

 

15- چای فلوس:

(1 قاشق غذاخوری مغز فلوس) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت معتدل پایین آورنده‌ی فشار خون، ضد برفك دهان، ملین، مسهل قوی، ضد صفرا، ضد یبوست‌های مزمن، ضد تورم امعاء و احشاء.

 

16- چای زعفران:

(1 قاشق مربا خوری كوبیده) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشك، مفرح، مقوی قلب، محرك قوای مغزی، نشاط آور، خنده‌آور، ضد كرم خوردگی دندان، شستشو دهنده ‌ی كلیه، مقوی معده، ضد سرفه، ضد حساسیت، خلط آور.

 

17- چای نعناع:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبو كننده‌ی دهان، آرام‌ كننده‌ی روده‌ها، رفع خستگی، رفع ناراحتی های كیسه‌ ی صفرا، رفع ناراحتی‌ های ریوی، تنگی نفس و آسم، ضد سرفه.

 

18- چای پونه:

خواص: طبیعت گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبو كننده‌ی دهان، آرام كننده‌ ی روده‌ها، رفع ناراحتی ‌های ریوی و آسم و تنگی نفس، ضد سرفه، ضد ناراحتی های كیسه‌ ی صفرا، رفع خستگی.

 

19- چای چلتوك‌ برنج:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

 

20- چای گلپر:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت گرم و خشك، تقویت كننده‌ی عالی حافظه، ضد صرع قوی، ضد فراموشی، ضد انواع اسهال، تقویت قوه باء، ضد تنبلی معده، ضد جوش و دمل، اشتها آور، كمك به هضم غذا.

 

21- چای زیره سیاه:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات.

خواص: طبیعت بسیار گرم، بالا برنده‌ی فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مقوی قلب و عروق، شستشو دهنده‌ی كلیه، ضد چاقی، ضد زردی پوست، زیاد كننده شیر مادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتی های روده.

 

22- چای بادرنجبویه:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

خواص: طبیعت خیلی گرم، در بعضی مزاجها بالا برنده‌ی قوی فشار خون، مقوی قلب و اعصاب، خونساز، تقویت كننده‌ی سلولهای مغزی، فوق‌العاده آرام‌بخش است. (گیاه مورد علاقه‌ی حضرت علی (ع)) مقوی مغز، ضد صدای گوش، خواب آور، نشاط آور، ضد بیماریهای كلیه، ضد خوابهای وحشتناك، ضد بوی بد دهان.

 

23- چای بهار نارنج:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

خواص: طبیعت گرم، آرام بخش، تقویت كننده‌ی قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور، ضد سردردهای عصبی، اشتها آور.

 

24- چای هوفاریقون:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

خواص: طبیعت گرم و خشك، مقوی اعصاب، مقوی قلب، دافع اخلاط فاسده.

 

25- چای كوهی:

(1 قاشق غذاخوری) در یك قوری (2 لیوان آب سرد) به همراه مقداری نبات

خواص: طبیعت گرم، ضد آلرژی و حساسیت، مقوی اعصاب، آرام بخش، ضد اگزمای پوستی.





نوع مطلب : مقالات تخصصی صنعت غذا، اخبار و اطلاعیه، 
برچسب ها :




درباره وبلاگ


علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد.

مدیر وبلاگ : علی بهزادی
جستجو

آمار
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

border="0" ALT="Google" align="absmiddle">
Google PageRank Checker