تبلیغات
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88) - بهترین رژیم غذایی در هوای آلوده
 
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88)
میزی برای کار،کاری برای تخت،تختی برای خواب ،خوابی برای جان،جانی برای مرگ،مرگی برای یاد،یادی برای سنگ!!!!!!!این بود زندگی!!!؟؟؟
 
 

شاید شما هم شنیده‌اید كه می گویند باید شیر و ماست زیاد بخوریم تا اثرات این همه سربی كه از طریق هوای آلوده وارد بدنمان می‌شود، خنثی شود. آلودگی هوای تهران هم كه هرچندوقت یك‌بار به خصوص در روزهای سرد به دلیل پدیده گلخانه‌ای به حد بحرانی می‌رسد. اما این كه می‌گویند لبنیات اثر سوء آلودگی هوا را كم می‌كند چقدر صحت دارد و اصلا تغذیه با اثرات آلودگی هوا ارتباطی دارد یا نه؟ ...

قبل از این كه سراغ سوال اصلی، یعنی كاهش اثرات مخرب آلودگی هوا به وسیله غذاها برویم، باید ببینیم آلودگی هوا چه تأثیری روی بدن می‌گذارد و تغییرات فیزیولوژیكی كه در بدن به خاطر آلودگی هوا به وجود می‌آید، كدام است. وقتی می‌گوییم هوا آلوده است، اغلب به این معنی است كه هیدروكربورهای ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی در هوای تنفسی ما پخش شده‌اند. این هیدروكربورها سرطان‌زا هستند. از طرف دیگر در تركیبات نفتی مثل بنزین و گازوییل، معمولا انواع فلزات سنگین مثل سرب وجود دارند كه با سوختن این مواد، در هوا منتشر
می‌شوند. اگرچه در سال های اخیر بنزین بدون سرب وارد بازار شده ولی هنوز هم گازوییل و نفت كوره كه در صنایع استفاده می شود، سرب دارد که سرطان‌زا هم هست. البته از گاز خطرناك مونوكسید كربن هم نباید غافل شویم، همان گاز بی‌رنگ و بی‌بویی كه در زمستان هر سال جان كلی آدم را می‌گیرد و مدام توصیه می‌كنند كه باید با لوله بخاری تمامش را بیرون بفرستید. این گاز كه در فضای بسته باعث مسمومیت شدید و مرگ می‌شود، حتی وقتی با لوله بخاری‌ها هم بیرون فرستاده می‌شود باز می‌تواند خطرناك باشد؛ به این خاطر كه این همه بخاری‌هایی كه در خانه‌ها می‌سوزند، مونوكسیدكربن را در هوا منتشر می‌كنند و در اثر پدیده گلخانه‌ای در فصل سرما، این گاز به اضافه بقیه گازهای مضر به سطح زمین برمی‌گردند و وارد ریه‌های ما می‌شوند. خلاصه این‌كه زندگی شهرنشینی و به‌خصوص تهران نشینی را از این دردسرها گریزی نیست و ما اگر می‌خواهیم در این هوای آلوده سالم بمانیم، باید چیزهایی را رعایت كنیم كه یكی از این چیزها، نوع تغذیه‌مان است.

بهترین سبد غذایی

اگر آلودگی هوا خیلی شدید باشد، مشكل بتوان از اثرات سوءاش در امان ماند ولی در مورد میزانی از آلودگی كه در اوقات عادی و در همه شهرهای بزرگ و صنعتی از جمله تهران وجود دارد، می‌شود با مصرف بعضی از غذاها اثرات مضر آلاینده‌ها را كم كرد. دكتر سید علی كشاورز، متخصص تغذیه و مدیر گروه تغذیه و بیوشیمی دانشگاه تهران، برای كم شدن مضرات آلودگی هوا مصرف غذاهایی شامل ویتامین E و ویتامین D را پیشنهاد می‌كند. این ویتامین‌ها می‌توانند اثرات مسموم‌كننده گازهای آلاینده را خنثی كنند. ویتامین E را در روغن‌های گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز می‌توانید مصرف كنید. منابع مناسب ویتامین D هم شیر، كره و زرده تخم‌مرغ هستند كه باید در برنامه غذایی روزانه‌تان باشند. البته می‌توانید با تجویز متخصص، مكمل‌های ویتامین E و D را هم مصرف كنید. علاوه بر این ویتامین‌ها دكتر كشاورز مصرف غذاهایی را توصیه می‌كند كه حاوی آنتی‌اكسیدان‌های سلنیوم و بتاكاروتن اند. سبزیجاتی مثل طالبی، انبه، كدو تنبل، فلفل،اسفناج، كلم و زردآلو بتاكاروتن دارند. سلنیوم را هم می‌توانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان و غلات سبوس‌دار پیدا كنید. دكتر كشاورز می‌گوید: «ویتامین C هم می‌تواند به دفع سربی كه با هوای آلوده وارد بدن ما شده كمك كند. شیر و لبنیات به خصوص پنیر و ماست هم به خاطر كلسیمی كه دارند می‌توانند با جذب عناصر سنگین مثل سرب تداخل كنند.پس به‌طور كلی بهتر است مردم از سبزی‌ها ومیوه‌ها و لبنیات بیشتر استفاده كنند تا اثرات مخرب هوای آلوده را كاهش دهند.»

بدترین سبد غذایی

اما چه عادت‌های نادرست غذایی می توانند اثرات مخرب آلودگی هوا را در بدن ما بیشتر كنند؟ دكتر كشاورز در این باره می‌گوید: «استفاده از تنقلات كم ارزش مثل چیپس و پفك و نوشابه‌های گازدار چون باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن می‌شوند می‌توانند اثرات سوء آلودگی هوا را دوچندان كنند. موادی مثل سوسیس و كالباس به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این كه به خودی خود مضر و سرطان‌زا هستند برای افرادی كه در معرض آلودگی هوای شهرها قرار دارند به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شوند. به طور كلی ما مردم را به مصرف مواد غذایی تازه و غیرصنعتی تشویق می‌كنیم تا سلامتی‌شان در مواجهه با عوامل خطرناكی مثل آلاینده‌های هوا محفوظ بماند.»
دكتر كشاورز یادآوری می‌كند كه كودكان و سالمندان به اضافه بیمارن قلبی عروقی و بیماران ریوی، از آسیب پذیرترین گروه ها در مقابل آلودگی هوا هستند و بهتر است خانواده‌ها بیشتر مراقب رژیم غذایی این افراد باشند
منبع: صدای سلامت




نوع مطلب : عادات غذایی، 
برچسب ها :




درباره وبلاگ


علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد.

مدیر وبلاگ : علی بهزادی
جستجو

آمار
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

border="0" ALT="Google" align="absmiddle">
Google PageRank Checker