تبلیغات
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88) - گفت و گویی ویژه با مرتضی سلطانی،بنیانگذار گروه صنعتی زر
 
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88)
میزی برای کار،کاری برای تخت،تختی برای خواب ،خوابی برای جان،جانی برای مرگ،مرگی برای یاد،یادی برای سنگ!!!!!!!این بود زندگی!!!؟؟؟
 
 
                                                                                                                                                                                                           مرتضی سلطانی ، بنیانگذار گروه صنعتی زر که شامل شرکت های آرد زر ،زرماکارون و نوشین ساز است در زمره مدیران موفق صنایع غذایی کشور قرار دارد و خود را متواضعانه سرباز صنعت می داند،به گونه ای که گویا عشق دیگری جز صنعت ندارد. چنان با اشتیاق از کار سخن می گوید که گویی حلاوت جاویدان را چشیده باشد. افتخارش خدمتگذاری طی مدت 30 سال در صنعت سرزمینش است.

سلطانی در شاخه های مختلف صنایع از ریخته گری،ماشین سازی،لوله های کشش سرد،سازه های فلزی گرفته تا سیلو و راه اندازی کارخانه های تولید انواع آرد و ماکارونی فعالیت داشته است و برای نخستین بار در ایران کارخانه تولید آرد سمولینا را تاسیس و راه اندازی کرده است.

او دارای تجارب گوناگون در عرصه صنعت بوده است که همگی در یک چیز مشترک بودند و آن موفقیت در تمامی آنهاست.

از سلطانی تاکنون مصاحبه های فراوانی در رسانه ها به چاپ رسیده است ، اما خبرنگار ما از زاویه ای جدید و خواندنی پای صحبت های مرتضی سلطانی نشسته است.

آنچه در پی می آید ماحصل گفتگویی ویژه با این مدیر موفق صنعت غذاست که با هم می خوانیم.

برای بسیاری از فعالان صنایع غذایی بسیار جالب خواهد بود تا نکات تازه ای از زندگی جنابعالی بدانند.مختصری از زندگیتان توضیح دهید:

بنده متولد شهر قم هستم.در کودکی پدرم از دنیا رفت و به اتفاق مادر و برادرم زندگی می کردم.پدرم اهل آذربایجان و مادرم اهل تفرش است،در کودکی مشکلات مالی بسیاری داشتیم که مجبور بودم شب جمعه به زیارتگاه قم بروم و تا از طریق ریختن آب روی قبرها مقداری پول تهیه کنم و به اتفاق مادرم امرار معاش نمایم. در جوانی با کالسکه واکس کار می کردم تا بتوانم ادامه تحصیل بدهم.سپس با تلاش بسیاروتحمل سختی فراوان در رشته مدیریت صنعتی دانشگاه شیراز پذیرفته شدم.به دلیل توقفی که در سال 59 تا 62 در فضای دانشگاه به دلیل انقلاب فرهنگی بوجود آمد، وارد فضای کسب و کار و تولید شدم و توانستم اولین کارخانه را با نام کارخانه سازه های فلزی "زرند ماشین" را با همکاری دوستان همفکرم وبا استفاده از وام بانکی،در مامونیه زرند ساوه تاسیس نمایم که اهالی منطقه زمینی را به مساحت 5 هزار مترمربع به طور رایگان در اختیار اینجانب قرار دادند تا آنجارا صنعتی نمایم.به لطف خداوند توانستم دومین کارخانه را با نام "صنایع چدن پارس" را در خیابان هفدهم شهرک صنعتی ساوه احداث نمایم. به همین ترتیب موفق شدم سومین کارخانه را در خیابان شانزدهم شهرک صنعتی بنام "زرند ماشین 2" راه اندازی نمودم که کار سیلوهای پیچ ومهره ای برای ذخیره غلات بود.کارخانه بعدی را در خیابان بیست ودوم شهرک صنعتی را با نام "لوله های دقیق کاوه" که کشش لوله به روش سرد بود.وازطریق این کارخانجات صنعتی با صنعت فرآوری آرد و گندم آشنا شدم.در سال 1376 اولین کارخانه سمولینای ایران را احداث نمودم که در سال 1380به بهره برداری رسید.در سال 1382 احداث کارخانه "زر ماکارون" را شروع نمودم که در اواخرسال 1384 به بهره برداری رسید. سیلو های نگهداری غلات را در سال 1386 شروع کردم که به دست مبارک وزیر بازرگانی در سال 1387 افتتاح شد.در حال حاضر شرکت "نوشین ساز را که اجرای طرح قند مایع و پروژه عظیم فرآوری گندم و محصولات بیسکویت، شیرینی و شکلات و... است را دست اجرا دارم.به لطف خداوند متعال موفق شدم 2 سال متوالی با زرماکارون،"صادر کننده نمونه ملی" سرزمینم شوم که بزرگترین افتخار زندگیم است.این خلاصه ای از کارنامه صنعتی من میباشد.

بهترین خاطره زندگیتان را شرح دهید.

وقتی خیلی فقیر بودم به اتفاق برادر و مادرم در یک اتاق اجاره ای که مشکل غذا و گرمایش داشتیم، زندگی می کردم، شب عید پیرمرد سیدی به نمایندگی از بازاریان آمد تا مارا از طریق خرید لباس و غذا حمایت مالی کند.پیرمرد می خواست پول را به برادرم بدهد ولی مادر مرحومم که زنی بزرگ و روستایی و مظهر مناعت طبع بود،ازاین کار ممانعت کرد و گفت از ما فقیر تر هم وجود دارد لطفا این کمک را به کسانی بدهید که از ما فقیر تر هستند. ازاین عمل مادرم تا اکنون احساس غرور می کنم و در من تاثیر بسیاری گذاشت. فقیران واقعی آبروداران واقعی هستند. اکنون به نام این مادر نمونه، درزادگاهش در منطقه قاهان قم بیمارستانی به نام "ام اللیلا امینی"،به نام ایشان، ساخته شده است

چه پیامی برای جوانان دارید؟

ازجوانان عزیز و دانش محور می خواهم از دو عامل پول و پارتی امتناع کنند. بر روی زمین تا دلتان بخواهد پول فراوان وجود دارد. پارتی کمکی نمی تواند باشد.باید در نظر داشت که ایران بهترین کشور دنیا برای سرمایه گذاری بخصوص در صنعت غذا است.

در مورد تاسیس انجمن جدید ماکارونی توضیح دهید:

ما بایستی از تفکر انحصاری فاصله بگیریم. جوانان ما موجی در صنعت غذا ایجاد کرده اندکه اگر ما بزرگترها با آنان همراه نشویم دچار مشکل خواهیم شد، بنابراین یک انجمن از طریق اتاق بازرگانی ایجاد کردیم که نام کامل آن انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران است که نه تنها این انجمن هیچ منافاتی با انجمن صنفی ماکارونی ندارد بلکه همگام وهمراه با آن به کارخود ادامه می دهد .

ماکارونی سابقه ای در حدود 73 سال دارد، روند توسعه ماکارونی را چگونه ارزیابی می کنید؟در مورد تاسیس انجمن جدید ماکارونی توضیح دهید:

ما بایستی از تفکر انحصاری فاصله بگیریم. جوانان ما موجی در صنعت غذا ایجاد کرده اندکه اگر ما بزرگترها با آنان همراه نشویم دچار مشکل خواهیم شد، بنابراین یک انجمن از طریق اتاق بازرگانی ایجاد کردیم که نام کامل آن انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران است که نه تنها این انجمن هیچ منافاتی با انجمن صنفی ماکارونی ندارد بلکه همگام وهمراه با آن به کارخود ادامه می دهد .

ماکارونی سابقه ای در حدود 73 سال دارد، روند توسعه ماکارونی را چگونه ارزیابی می کنید؟

در گذشته رقابت در صنعت ماکارونی بی معنا بود، چون دولت آرد یارانه ای در اختیار شرکت ها قرار می داد، اما در اواخر سال 74 در مورد اینکه واردات ماکارونی به وفور وجود دارد، با مهندس مفتح،معاون محترم وزیر بازرگانی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران مذاکره شد و اعلام کردیم که کیفیت ماکارونی وارداتی پایین است و صادرات در حد صفر می باشد و اثری از رقابت وجود ندارد و پیشنهاد به حذف یارانه دادیم که با موافقت مهندس مفتح بدین ترتیب یارانه آرد در صنعت ماکارونی حذف شدو با حذف یارانه کیفیت، بسته بندی و قیمت کاملا رقابتی شد واین صنعت توسعه پیدا کرد. با توقف واردات به همراه آن صادرت به صورت جدی شروع شد.بطوریکه تا قبل از آن تاریخ در صنعت ماکارونی کشور لوح ملی برای صادرات دریافت نشده بود، زر ماکارون اولین لوح ملی صادرات را از دست رئیس جمهور محترم دریافت کرد. من ادامه این روند را روبه جلو می بینم و سرانه مصرف ماکارونی در طی این چهار سال از 2/3 به 4/6 افزایش یافته است که امیدوارم همچنان سرانه مصرف در کشور افزایش یابد.ماکارونی می تواند هم به عنوان جایگزین نان باشد و هم کمک به برنج خورش باشد. ماکارونی با آرد سمولینا همان نان ماکول است که با آب و آرد درست می شود. مصرف سرانه آردسمولینا در ایتالیا 32 کیلوگرم و ایران در چهار سال گذشته که رشد صددرصدی، داشته است، به 4/6 کیلوگرم رسیده است که می تواند سرانه مصرف از کشور ایتالیا هم بیشترشود به شرطی که تشکل های بخش خصوصی و دولتی تعامل بیشتری برای معرفی این کالا داشته باشند.

در مورد طرح جدید گروه زر توضیح دهید:

"گروه زر" مزیت صنعت غذا را شناسایی کرده و با برنامه ریزی بلند مدتی که در منطقه هشتگرد دارد،به این معتقد است و ثابت می کند که اگر روزی ایران پل پیروزی جنگی برای دنیا بوده حالا می تواند پل صنعتی و غذایی برای کشورهای CIS ، کشورهای منطقه وکشورهای آفریقایی باشد. گروه صنعتی جوان دانش محور زر این مزیت را بخوبی شناسایی کرده که در این شرکت بین مدیریت و مالکیت دیواری کشیده شده و روش مدیریت آنجا روش قائم بفرد نیست، روش نوین استوانه ای است که لزوماً هرگز مالک نمی تواند در مجموعه تخصصی مدیر باشد، پرواز خود را در سایت جدید منطقه هشتگرد آغاز کرده است، با ظرفیت یک میلیون تن سیلوی گندم ، ده هزار تن آسیاب ، 5 هزار تن ماکارونی و حدود 5000 تن انواع فرآورده های آردی از قبیل بیسکویت ، شیرینی ، شکلات ، نان صنعتی ، قند مایع و... به فعالیت می پردازد. پروژه جدید آماده کلنگ زنی است ، و از آقای رئیس جمهور درخواست دارم چون این پروژه بزرگ صادرات گراست و در راستای تفکر مبارک مقام معظم رهبری و دولت است، از آنجائیکه آرزوی همه این است که مملکت با صادرات غیر نفتی اداره شود ،ازمسئولین ارشد نظام، در درجه اول در صورت امکان از مقام معظم رهبری تقاضا دارم تا کلنگ این پروژه بزرگ ملی صادرات محور را به زمین بزنند، در غیر اینصورت با دستور ایشان، رئیس جمهور محترم این کار را انجام دهند.

چه پیامی برای صاحبان و مدیران صنایع غذایی دارید؟

قبل از هر موضوع دوستان و مدیران صنعت غذا بدانند که ایران نسبت به صنعت غذا، دارای مزیت و پتانسیل بسیار بالایی است. بین خود و دولت ودیوار قرار ندهند وبا همدلی و تشکر گراییمی توانند این مزیت و توانمندی را با بالاترین کیفیت عملیاتی کنند. فرصت استثنایی پیش آمده است، نگاه دولت به جهت حمایت از صنایع ،بخصوص صنایع غذایی است. مدیران صنعت غذا این فرصت را خوب مدیریت کنند که آینده ایران در دستان تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت غذا می باشد .




نوع مطلب : اشنایی با کارخانجات صنایع غذایی، 
برچسب ها :




درباره وبلاگ


علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد.

مدیر وبلاگ : علی بهزادی
جستجو

آمار
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

border="0" ALT="Google" align="absmiddle">
Google PageRank Checker