تبلیغات
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88) - مرغوبترین زعفران دنیا در حسرت فرآوری
 
وبلاگ علمی دانشجویان مهندسی صنایع غذایی شیراز(88)
میزی برای کار،کاری برای تخت،تختی برای خواب ،خوابی برای جان،جانی برای مرگ،مرگی برای یاد،یادی برای سنگ!!!!!!!این بود زندگی!!!؟؟؟
 
 

به گزارش مهر، شهرستان بهاباد که قدمتی به بلندای تاریخ دارد، شهرستان زرخیزی است که در زمینه تولید بسیاری از محصولات کشاورزی نه تنها در استان یزد بلکه در سطح کشور حرف های زیادی برای گفتن دارد و اکنون در تولید کمی و کیفی دارای رتبه های برتر است.
پسته، زیره سیاه، زیره سبز، به، گندم، جو، ارزن و بالاخره زعفران مهمترین محصولات کشاورزی بهاباد هستند که یا به لحاظ کمی و یا از نظر کیفی در زمینه تولید تمامی این محصولات رتبه های برتر را در سطح استان و کشور به خود اختصاص داده اند.
زعفران از جمله محصولاتی است به رغم تولید قابل توجه و البته کیفیت بسیار مرغوب آن، گمنام مانده و نتوانسته آنگونه که شایسته است در بازارهای داخلی و خارجی خودنمایی کند.
تا زمانی که خراسان جنوبی از استان خراسان جدا و مستقل نشده بود، استان یزد به واسطه کشت زعفران در بهاباد و چند شهر دیگر، رتبه دوم را در زمینه تولید این محصول داشت اما با جدا شدن خراسان جنوبی، رتبه تولید ابتدا به خراسان رضوی، خراسان جنوبی و سپس به استان یزد اختصاص یافت.
گرچه میزان تولید زعفران در بهاباد و در مجموع در استان یزد از خراسان رضوی و جنوبی کمتر است اما این محصول بهاباد به لحاظ کیفیت از رقبای خود پیشی گرفته و حرف اول را در دنیا می زند.
خراسانی ها زعفران بهاباد را خریداری و با محصول خود مخلوط می کنند تا کیفیت زعفران آنها افزایش پیدا کند.
بسیاری از کشاورزان بهابادی بر این اعتقادند که خراسانی ها، زعفران بهاباد را خریداری و با زعفران تولیدی خود مخلوط می کنند، تا رنگ و عطر زعفران خراسان بیشتر شود و کیفیت آن افزایش یابد.
با این وجود آنچه که زعفران بهاباد را در گمنامی نگه داشته و کمتر کسی گمان می برد که بهاباد در دل کویر یزد مرغوب ترین زعفران دنیا را داشته باشد، عدم فرآوری این محصول است.
فرماندار بهاباد در نشست خبری که در حاشیه سفر خبرنگاران استان یزد به شهرستان بهاباد انجام شد، در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در این زمینه اظهار داشت: زعفران بهاباد در حال حاضر به صورت خام به فروش می رسد که این امر میزان ارزش افزوده ای که نصیب کشاورزان می کند را به حداقل رسانده است.
فرآوری زعفران میزان درآمدزایی برای کشاورزان را به سه برابر رقم فعلی می رساند
احمد قاسمی گفت: اگر کارخانه فرآوری زعفران در بهاباد موجود بود، می‌ توانستیم این محصول را دو تا سه برابر قیمت فعلی در بازار به فروش برسانیم.
وی ادامه داد: در صورتی که امکان فرآوری زعفران برای مصارف دارویی وجود داشته باشد، میزان درآمدزایی این محصول برای بهاباد به صد برابر قیمت فعلی می رسید.
قاسمی خاطرنشان کرد: ایجاد و احداث کارخانه ای برای استفاده از زعفران در مصارف دارویی، اعتبار بسیاری می خواهد که در حال حاضر این اعتبار موجود نیست و کشاورزان مجبورند تولیدات خود را به صورت خام به فروش برسانند




نوع مطلب : تخصصی، اخبار و اطلاعیه، 
برچسب ها : صنایع غذایی، صنایع غذایی شیراز، صنعت غذا، مهندسی صنایع غذایی،




درباره وبلاگ


علوم و صنایع غذایى به‏مجموعه‏اى از علوم و فنون اطلاق مى‏شود كه كیفیت فیزیكى، شیمیایى و بیولوژیكى محصولات كشاورزى اعم از گیاهى و دامى را از لحاظ تبدیل و نگهدارى موردتوجه قرار داده و امر جمع‏آورى، عمل‏آورى، تبدیل، تكمیل و نگهدارى و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسى قرار مى‏دهد.

مدیر وبلاگ : علی بهزادی
جستجو

آمار
کل بازدید :
بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید این ماه :
بازدید ماه قبل :
تعداد نویسندگان :
تعداد کل پست ها :
آخرین بازدید :
آخرین بروز رسانی :

border="0" ALT="Google" align="absmiddle">
Google PageRank Checker